Wat is ActiveCampaign en hoe werkt het?

ActiveCampaign is een Amerikaans softwarebedrijf gevestigd in Chicago. Ze zijn wereldwijd actief met hun email marketing software en hebben ondertussen meer dan 100 duizend klanten!

De software onderscheid zich omdat het niet beperkt blijft bij email marketing, het platform wordt ook wel Customer Experience Automation (CXA) genoemd. Het combineert email marketing, marketing automation, sales automation en CRM functionaliteiten. In het kort houdt dit in dat je als bedrijf je gehele sales en marketing centraal vanuit ActiveCampaign kan regelen, super fijn!

Hoe werkt het?

ActiveCampaign ondersteund jouw bedrijf in het gebruik van een nieuwe soort marketing. Vroeger kon je als bedrijf simpelweg eens per maand een nieuwsbrief sturen naar je lijst en een mooi resultaat halen. Veel bedrijven doen dit in 2020 zelfs nog. De nieuwe soort email marketing werkt echter veel beter, door te werken met ActiveCampaign stuur je op het juiste moment de juiste marketing emails naar jouw lijst. 

Bijvoorbeeld: Bekijkt een contact jouw productpagina? Stuur hem nog een mailtje als er niet afgerekend is. Opent een contact al jouw mails en klikt veel? Bel hem eens persoonlijke op om te kijken of ze klant willen worden. 

Zo kan je honderden verschillende scenario’s bedenken waarbij gerichte marketing het verschil kan maken. Je kan eigenlijk een soort pad uitstippelen voor jouw contacten op basis van het ‘gedrag’ wat ze vertonen, we noemen dit ook wel funnel marketing.

Wat is het resultaat van deze nieuwe soort email marketing?

In de praktijk betekent dit voor bedrijven dat zij (een deel van) het sales process kunnen automatiseren. Deze sales funnel kan vervolgens keer op keer leads omvormen in nieuwe klanten. 

Een gestandaardiseerd sales process is natuurlijk belangrijk voor elk bedrijf dat wil groeien. Het bijkomende voordeel van ActiveCampaign is dat het opzetten van de Funnel een eenmalige taak is, vervolgens is het enkel nog een kwestie van optimaliseren. Een grote tijdsbesparing dus!

Wat is het voordeel van ActiveCampaign tegenover andere aanbieders?

Het grote voordeel van ActiveCampaign is dat het niet enkel een email marketing of marketing automation software is. Je kan de gehele klantervaring met jouw bedrijf in ActiveCampaign automatiseren en optimaliseren. Veel bedrijven maken tegenwoordig gebruik van wel 4 tot 5 verschillende software pakketten die allemaal relevante data bevatten. Dit brengt grote uitdagingen met zich mee, bijvoorbeeld om het inzichtelijk te houden. ActiveCampaign verlaagt het aantal benodigde softwares en combineert alle data in het platform, dit zorgt voor meer overzicht en waardevolle inzicht. Zeker gecombineerd met bijvoorbeeld een goed Google Data Studio Dashboard krijgt iedereen in de organisatie een goed inzicht in de verzamelde data en resultaten.

Verder is ActiveCampaign zeer gunstig geprijsd, je krijgt een compleet pakket vanaf slechts €49,- per maand. Geen CRM (Customer Relationship Management) systeem nodig? Dan begint het al vanaf €9,- per maand. Zeer betaalbaar dus voor elk bedrijf.

Nederlandse ActiveCampaign Agency Partner

Bij TJILP Media zijn we ActiveCampaign agency partner. Dat houdt in dat wij een partner zijn die deskundige Nederlandse support kunnen leveren voor jouw bedrijf. Wij zijn gespecialiseerd in het opzetten van krachtige geautomatiseerde sales funnels. Meer leads nodig om in de funnel te stoppen? Daar kunnen we ook mee helpen.

Plan een strategie gesprek met ons in.

Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on facebook
Delen
Share on whatsapp
Delen