Een data dashboard maken voor jouw bedrijf

Steeds meer bedrijven lopen aan tegen dit probleem: ze hebben geen inzicht in hun data. Een gemiddeld bedrijf gebruikt tegenwoordig al snel 4 à 5 verschillende softwares, die elk data bevatten over hun klanten en prospects. 

Als eigenaar of manager van een bedrijf kan het lastig zijn om in één oogopslag te zien hoe het ervoor staat. Vragen als:

  • Hoeveel nieuwe leads zijn er binnen?
  • Hoeveel nieuwe klanten hebben we deze week aangesloten?
  • Wat is de gemiddelde klantwaarde van onze nieuwe deals deze maand, tegenover vorige maand?
  • Wat zijn de marketingresultaten van de Google en Facebook advertenties deze week?

Je bent dan al snel een half uur bezig alle data bij elkaar te trekken of de juiste mensen om updates te vragen. Vervolgens moet je ook nog eens gaan rekenen met deze getallen en ze dan weer vergelijken met, bijvoorbeeld, de week ervoor.

Een hoop kostbare tijd en frustratie puur om je cijfers te weten, vervolgens moet je dan ook nog eens gaan nadenken hoe je ze kan verbeteren.

Gelukkig kan dit allemaal een stuk gemakkelijker, namelijk door middel van data dashboards. Dit soort dashboard geven alle key performance indicators voor jouw bedrijf weer en zijn up-to-date met één klik op de knop. Verder is het nooit meer de vraag of de data wel actueel is, het werkt namelijk volledig geautomatiseerd. Dit zorgt voor een gigantische tijdsbesparing en is een must-have voor elk bedrijf dat serieus is met zijn cijfers. Verder is dit niet ook zeker niet meer alleen weggelegd voor snelle internetbedrijfjes, elk bedrijf wat zijn activiteiten goed bijhoudt, in bijvoorbeeld een CRM systeem, kan hier gebruik van maken.

Google Data studio

Door het gebruik van Google data studio kan data visueel gemaakt worden. Dit product van Google werkt met veel verschillende gegevensbronnen samen. Je kan op deze manier alle verschillende relevante softwares koppelen om de relatie tussen de verschillende data te kunnen tonen. Er is hier in principe geen limiet aan en je kan het dus zo gek maken als je zelf wilt. 

Veel bedrijven beseffen nog niet hoe veel waarde ze kunnen halen uit de data die ze beschikbaar hebben. Het inzichtelijk maken van resultaten is daarbij een mooie eerste stap.

Geïnteresseerd geraakt? Bij TJILP bieden wij aantrekkelijk geprijsde data dashboards aan.

Plan een gratis strategiegesprek met ons.

Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on facebook
Delen
Share on whatsapp
Delen