Alles over:

ActiveCampaign

ActiveCampaign is Amerikaanse customer experience automation software, maar wat houdt dat precies in? Wat kan je er allemaal mee?

Wat is ActiveCampaign?

Activecampaign is een in Amerika ontwikkelde email marketing software. De software is erg uitgebreid en bevat uitgebreide automatiseringsmogelijkheden. Zo kan je er bijvoorbeeld ‘funnels‘ mee bouwen, nieuwsbrieven versturen maar ook zelfs een chatwidget mee op je site plaatsen. Activecampaign zelf noemt het dan ook ‘customer experience automation’ software, een hele mond vol maar het is wel waar! Alles van A-Z kan geautomatiseerd worden via deze software.

Activecampaign vs mailchimp

Het verschil tussen ActiveCampaign en Mailchimp komt vooral neer op de hoeveelheid functionaliteiten. Beiden kunnen nieuwsbrieven versturen maar bij ActiveCampaign kunnen echte funnels worden gebouwd. Dit maakt ActiveCampaign tot een veel completer pakket, Mailchimp voor gevorderden.

Verder is het in 2021 belangrijker dan ooit om personalisatie toe te passen in jouw email marketing strategie. Standaard nieuwsbrieven zijn simpelweg niet goed genoeg meer. Het is cruciaal om het juiste bericht, op het juiste moment, bij de juiste persoon te tonen. Marketing automation van ActiveCampaign maakt dit zeer gemakkelijk. Hoewel Mailchimp zich rap heeft uitgebreid qua functionaliteit de afgelopen jaren, is ActiveCampaign naar onze mening nog altijd de voorloper.

ActiveCampaign

Mailchimp

ActiveCampaign Nederlands

ActiveCampaign biedt marketingbureaus aan om partner te worden. Zij mogen dan de software aanbieden aan hun klanten als zijnde een ‘re-seller’. TJILP Media is trots partner van ActiveCampaign. Wij kunnen je verder helpen aan een account die perfect is ingericht voor jouw bedrijf. 

ActiveCampaign Prijzen

ActiveCampaign heeft verschillende opties qua account. Zo kan je een lite, plus, professioneel of enterprise account nemen die ieder een andere aantal functies hebben. Verder kies je voor een maximum aantal (actieve)contacten. Daarbij kan je nog kiezen om in een keer een jaar te betalen om 20% korting te ontvangen. Die combinatie zorgt voor de prijs. Het goedkoopste pakket is maar $9 per maand als je meteen een jaar betaald!

Lite
15 Per maand
 • Marketing Automation
 • Email Marketing
 • Ongelimiteerd versturen
 • Formulieren
 • 300+ integraties
Plus
70 Per maand
 • Alles van Lite
 • Facebook Audiences
 • Landingspaginas
 • Conditionele Content
 • Proffesionele reporting
Meest gekozen
Professioneel
159 Per maand
 • Alles van Plus
 • Voorspellend verzenden
 • Voorspellende content
 • Split automations
 • Site messages (chat)

ActiveCampaign functionaliteiten

ActiveCampaign is een customer experience automation platform. Dit houdt in dat het een zeer uitgebreid pakket aan functies biedt, waaronder:

Email marketing

Je kan gemakkelijk traditionele nieuwsbrieven versturen met ActiveCampaign. Abonnementen zijn gebaseerd op het aantal contacten, dit betekent dat je een onbeperkt aantal email versturen!

Slimme inschrijf formulieren

In ActiveCampaign zet je in een handomdraai inschrijfformulieren op je website. Zowel pop-ups, slide-ins en vaste formulieren heb je binnen een paar minuten geïntegreerd op je website. Zo kan je gemakkelijk en zonder technische kennis je email lijsten laten groeien!

Marketing automation

Marketing automation is de voornaamste functie van ActiveCampaign. Je kan een groot deel van je marketing automatiseren doormiddel van funnels. (lees hier meer over funnels) In het kort: een funnel is een reeks emails die een contact geautomatiseerd doorloopt.

Ingebouwde CRM

Het ingebouwde customer relationship management (CRM) systeem is zeer fijn voor het MKB. In plaats van een dure ander software pakket, zoals Hubspot (€497,- per jaar), zit dit allemaal in ActiveCampaign ingebouwd. Dit zorgt ervoor dat je alle data van je leads en klanten in één systeem kan bijhouden, erg handig!

Landingspaginas

Een landingspagina is een cruciaal onderdeel van je online marketing. Sinds kort heeft ActiveCampaign dit ook ingebouwd in het pakket onder de naam ‘pages’. Ze bieden hiermee zonder extra kosten te rekenen een zeer nette drag-and-drop landingspagina bouwer. Hoewel het nog niet kan concurreren op andere landingspagina software, zoals leadpages. Is het wel zeker een zeer welkome toevoeging en bespaart dit ook al snel rond de €50,- per maand aan weer een extra software pakket. Lees hier meer over landingspaginas.

Site messages (chat)

Toon de mogelijkheid om een chat te starten op je website. Deze functionaliteit is recentelijk toegevoegd en is in het algemeen steeds vaker te vinden op websites. Heb je en product of dienst die wat uitleg nodig heeft? Raak laagdrempelig in gesprek met jouw websitebezoekers door een chatvenster te tonen. Verder schept dit ook vertrouwen aangezien je toont goed bereikbaar te zijn!

Zet binnen 3 maanden een funnel op waarna je nooit meer een marketing bureau nodig hebt